woensdag 29 februari 2012

Kruikenzak..

Vanmorgen gezellig een ochtendje bij Heidi geweest, samen heerlijk aan de pruts geweest...
'K Had nog steeds geen kruikenzak om deze kruik, dus dat werd hoog nodig tijd, hij was helemaal verkleurd.
Gister opa zijn kroonluchter 'gesausd' was een gouden ding en zag er heel kitscherig uit, maar je kent hem niet terug.. Man lief moest hem toen ik klaar was gisteravond om 22:30 nog effe ophangen..ik kon niet wachten! Had ik hem zo ver, moest er op het plafond nog een plaatje met een haak...dus nog wachten! Maar de foto komt als tie hangt hoor!

zaterdag 25 februari 2012

Oma's tijd..


Afgelopen woensdag kwam er een bekende allemaal grootmoederstijd spulletjes brengen..! Omdat die wist dat ik er van hou! En daarbij zat deze prachtige naaimachine met orginele tafel en ijzerwerk trap gedeelte! Hij staat te pronken in gang!

woensdag 22 februari 2012

Robuuste kandelaars....

Deze robuuste kandelaars heb ik bij de Action in het grijs gekocht. (natuurlijk voor een leuke prijs!) Maar het grijs vond ik te kil, dus ik ze in het beige geverfd met latex in matte tint. En dit is het resultaat...

maandag 20 februari 2012

Dirk is jarig!

Vandaag is mijn lieve man 34 jaar geworden. ( alleen de datum hierboven klopt niet het is vandaag de 21ste ) Wat gaat de tijd toch snel...ik weet nog als de dag van gister dat hij 19 was! Daarvoor een kaartje voor zijn verjaardag zoals hier boven.. Dat is natuurlijk niet het enige.. De kids hebben ook nog een kadootje onder het bed liggen waar paps natuurlijk niks van mag weten! En dat van mij komt morgen omdat ssst, de man van de auto niet eerder kon...! Fijne dag allemaal



zaterdag 18 februari 2012

Mos en Bloemen...

Heerlijk die zaterdagen, ze zijn alleen zo snel om! Heerlijk gerommeld met mos, m'n schaal op tafel opnieuw opgemaakt. Met mos ballen en zijden bloemen en takken van de wilg. En mijn etagére opgefrist met mos ballen, dat groen doet altijd zoveel!
Met schoonmams nieuwe schoenen gekocht voor haar. En mezelf getrakteerd op hortensia's. Dus in huis weer alles fris en fleurig!
Fijn weekend!
Heerlijk fris hé, ik had ook koraalvaren gebruikt, dat maakt het gelijk wat speelser.

vrijdag 17 februari 2012

Het memo bord!

Vandaag tussen neus en lippen door 13 bloemetjes gehaakt. En hier het resultaat! Dochter lief helemaal in de wolken, hij staat nu op haar kamer te pronken... Lekker tussen door in huis gerommeld en een lekkere cake gebakken. s'Avonds heerlijk op de fiets een paar rozen voor in mijn flessen gehaald. Dit had ik wel verdiend na deze drukke week!

donderdag 16 februari 2012

Nog een marker rol voor dochter lief...

Vanmorgen lekker de bezem door onze slaapkamer gehaald, matras gesopt en alle beddengoed gewassen. Heerlijk dat het weer ruikt.. Heerlijk verder gerommeld, want man lief is ook weer wat op geknapt, die zorgde voor de koppen thee etc.. Heerlijk is dat! Nu de rest nog opknappen en hopelijk hebben we het weer gehad! En ja vanmiddag was ik weer aan de pruts voor andere dochter lief want die wilde ook wel zo'n rol... Dus weer achter de naaimachien gekropen! En hier het resultaat. Vanavond aan een memobord begonnen, maar dat resultaat komt op de foto als ik 12 bloemetjes heb gehaakt...!

woensdag 15 februari 2012

Marker rol

Vanmorgen heerlijk gerommeld in huis. Kasten opgeruimd, gezogen enz... Het hele huis inmiddels vol zieken ( behalve ik...!) dus vanmiddag aan de pruts gegaan, mijn belofte waar maken aan dochter lief! Een marker rol voor haar stiften en pennen. Idee heb ik uit Eline's huis, een aanrader om ook te kopen! Zoveel leuke dingen van simpele materialen...

dinsdag 14 februari 2012

Valentijn..

Valentijn 14 februari, de drukste dag van de maand, in de bloemwinkels (en de duurste). Maar echt heel leuk om iets te krijgen, al is het een kaartje, dat iemand aan je denkt! Vandaag 4 kaartjes 'gepost' onder de kussens....van mijn dierbaren hier in huis! Fijne Valentijn....

maandag 13 februari 2012

Voorjaar..

Het is nog geen voorjaar, maar wij als bloemisten zijn er al wel mee bezig.. Voorbereidingen voor de workshops etc. In Maart hoop ik weer een workshop te geven. We gaan een 'taart' maken op een mooie vierkanten schaal met mos, bolletjes, veertjes, takken en een mooi windlicht in het midden! De foto komt nog... Laat het voorjaar maar komen...!
Deze voorjaarskrans heb ik vorig jaar wel 10x moeten maken voor bestellingen! Ik had hem op school gemaakt voor m'n opleiding! Alvast weer een voorjaars ideetje...

vrijdag 10 februari 2012

Weer aan de knutsel...

Voor de 'verandering' vanmiddag weer aan de slag geweest, de kids zaten achter de computer dus mams had het rustig! Dus ik dacht laat ik weer eens een notitie blok op pimpen! Dit is het resultaat, wat papier, een oud plaatje, wat kant en stempels, en een gehaakt bloemetje (die ik altijd op voorraad maak, dat is dan makkelijk pakken als je ze nodig hebt..) en dat is alles wat je nodig hebt om iets leuks te maken. Erg leuk om als aardigheidje mee te nemen als je bijv. op visite gaat!

donderdag 9 februari 2012

Verplicht geprutst....

Vanmiddag weer aan de pruts geweest, toch even een minder tijd rovend hart gemaakt! En dit is het resultaat. k'Moest toch verplicht vanmiddag gaan zitten omdat ik gisteravond op het ijs ben gevallen! Ja je leest het goed ik bleef met m'n schaats in een gat hangen en daar ging ik, met m'n hele gewicht op m'n knie, dus nu heb ik daar best last van..vooral met traplopen! Effe rustig aan doen dan zal het wel weer over gaan, dat zeg je natuurlijk heel makkelijk, maar ja, de praktijk is vaak anders..
Maar ik had vanmorgen goede hulp!

dinsdag 7 februari 2012

Creatieve middag.

Vanmiddag 1,5 uur zitten prutsen aan een voorbeeld voor de creatieve middag op de school van Lieneke! Er worden ouders gevraagd om een workshop te geven en te leiden op 8 maart, dus ik kon het weer niet laten en ben aan de slag gegaan! Hier het resultaat! Nu afwachten of het goed 'gekeurd' wordt door de leraren en kinderen. Ze mogen uit verschillende dingen kiezen want als het goed is zijn er meer ouders!

zaterdag 4 februari 2012

Eindelijk was het vandaag zover "Opa gaat verhuizen".

Een trotse opa in z'n kamer in het bejaardenhuis waar hij al 3 jaar op heeft zitten wachten.. En nu de kamer nog inrichten met zijn spulletjes!

Erst een kopje koffie en dat hebben we wel verdiend na al dat gesjouw!
Hier het resultaat van een dag hard werken met z'n allen. Alles is klaar, de kasten zitten vol en de dozen allemaal uitgepakt! Nu kan opa eindelijk genieten in z'n kamer in Winterdijk te Gouda!

vrijdag 3 februari 2012

Een witte wereld...

Wat een witte wereld in een paar uurtjes tijd, het dikke pak is tussen de 5 en 10 cm. Lieneke moest naar zwemles dus we zijn gezellig met de slee gegaan.
Het ijs was nu ook dik genoeg van de vijver dus trokken we er na het avondeten op uit met de schaatsen. Joël ook op zijn ijzertjes, hij wilde het zelf doen en het ging hem goed af op zijn manier!
Hier Lieneke op de schaatsen! Ze wilde het alleen doen met vallen en opstaan, ze ging dapper door!
En Dirk druk met de baan vrijmaken op zijn schaatsen, er lag zoveel sneeuw dat is niet makkelijk om te schaatsen.

donderdag 2 februari 2012

Lieneke's feestje




We hebben eerst lekker patat gegeten met een ijsje! Daarna gezongen en de kadootjes verstopt en met warm en koud moest Lieneke de kadootjes opzoeken.
We hebben bloempotjes geschildert , potgrond en zaadjes erin gedaan, en nu maar wachten op de plantjes...Het is een verassing wat er uit komt want dat stond niet op het zakje!
Lekker limonade gedronken met een appelflap die er wel in gingen, we hadden daarna nog een half uurtje over en de dames wilde Donald Duck lezen!! En wij ons maar druk maken om een middag vol te maken...maar ze willen gewoon lezen!! Al met al was het een gezellige middag.